Соціально-дезадаптаційний післябойовий синдром як прояв відстрочених психопатологічних наслідків участі у бойових діях - Данілевська, Наталя Володимирівна; Danilevska, N. V. (Львівський нац. мед. університет ім. Данила Галицького, 2019)
Надано клінічний опис соціально-дезадаптаційного післябойового синдрому, як специфічного психопатологічного стану із відставленим дебютом, асоційованого із участю у бойових діях в зоні АТО/ООС; наведено опис його провокуючих чинників та етіологічного підґрунтя. The clinical description of Socially-Maladaptation Post-Combat syndrome is presented, as a specific psychopathological condition with a delayed debut, associated with participation in hostilities in the ATO/OCF; a description of its provocative factors and the etiological background.
Socially-maladaptation post-combat syndrome as a manifestation of the long-term consequences of participation in hostilities
Keywords: соціально-дезадаптаційний післябойовий синдром; бойова психічна травма; психічні розлади; АТО; ООС; бойові дії; Social-Maladaptation Post-Combat syndrome; Combat stress reaction; mental disorders; OCF; fighting