Сучасні технології у викладанні дисципліни "дитячі інфекційні хвороби" у закладах вищої освіти - Дралова, Олександра Анатоліївна; Усачова, Олена Віталіївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Dralova, O. A.; Usachova, O. V.; Konakova, O. V. (My University, 2021)
У статті висвітлено сучасні технології у викладанні дисципліни «Дитячі інфекційні хвороби» у закладах вищої освіти. Ці технології успішно впроваджені та використовуються на високому рівні викладачами кафедри. Пандемія Covid-19 внесла свої корективи в освітній процес у всьому світі. Цей виклик прийняв і Запорізький державний медичний університет. Серед сучасних технологій, що впроваджені в освітній процес, слід виділити впровадження on-line на-вчання на платформі Microsoft Office 365, а саме Microsoft Teams, електронний портал, створення сторінки кафедри у SharePoint та впровадження програми для роботи із віртуальним пацієнтом Body Interact. Ці програми мають на меті адаптувати навчальний процес до сучасних умов, навчити студентів бути модерновими, цілеспрямованими, мотивованими та креативними. Дистанційне навчання, за допомогою цих технологій, стає більш зручним, професійним. Електронна сторінка кафедри у SharePoint дозволяє модератору кафедри наповнити актуальною інформацією, що містить всі навчальні матеріали та розклад, відповідні до факультету та курсу студентів, що вивчають дисципліну на кафедрі, трьома мовами: українською, англійською та російською.Робота з віртуальним пацієнтом, за допомогою програми Body Interact, дає можливість студентам оволодіти навичками на-дання невідкладної допомоги пацієнту: стабілізувати його загальний стан, призначити необхідне обстеження та лікування, що є необхідною компетентністю кожного лікаря. Отже, використання сучасних технологій у викладанні дисципліни «Дитячі інфекційні хвороби» є безумовним перспективним напрямком навчання у закладах вищої освіти. Це дає змогу підготувати висококваліфікованих фахівців високого європейського рівня. The article describes modern technologies in teaching the discipline “Pediatric Infectious Diseases” in universities. These technologies have been successfully implemented and used at a high level by teachers of the department.The Covid-19 pandemic has made adjustments to the educational process around the world. Zaporizhzhia State Medical University also accepted this challenge. Among the modern technologies introduced into the educational process are the introduction of on-line training on the Microsoft Office 365 platform, namely Microsoft Teams, e-portal, creation of a department page in SharePoint and the introduction of a program to work with a virtual patient Body Interact. These programs aim to adapt the learning process to modern conditions, to teach students to be modern, focused, motivated and creative. Distance learning, with the help of these technologies, becomes more convenient, professional.The department’s website in SharePoint allows the moderator of the department to fill in relevant information that contains all teaching materials and schedule relevant to the faculty and course of students studying the discipline at the department in three languages: Ukrainian, English and Russian.Working with a virtual patient, using the Body Interact program, gives students the opportunity to master the skills of emergency care: to stabilize his general condition, to appoint the necessary examination and treatment, which is the necessary competence of each doctor.Thus, the use of modern technologies in the teaching of the discipline “Pediatric Infectious Diseases” is an unconditional promising area of study at the university. This makes it possible to train highly qualified specialists of high European level.
Modern technologies in teaching the discipline “pediatric infectious diseases” in institutions of higher education
Keywords: сучасні технології; дитячі інфекційні хвороби; заклад вищої освіти; modern technologies; pediatric infectious diseases; institution of higher education