Правова освіта та правове виховання провізорів у контексті демократизації суспільства та європейських стандартів освіти в Україні - Алєксєєва, Ірина Миколаївна; Алексеева, И. Н.; Alieksieieva, I. M. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
З метою визначення невідкладної потреби в наукових прикладних розробках щодо вдосконалення правової освіти та правового виховання у вищих навчальних закладах фармацевтичного та медичного профілів вивчили стан такими методами, як спостереження, порівняння, аналіз і синтез, визначення, опис та інтерпретація. Встановили, що основним специфічним джерелом правової освіти і правового виховання має бути чинне законодавство та міжнародно-правові акти, котрі ратифіковані Верховною Радою, що за своєю суттю та соціальним призначенням є загальним інструментом регулювання як загальносуспільних, так і професійних відносин. Це свідчить, що держава повинна прагнути, щоб ця категорія фахівців була не тільки високопрофесійною, але і високоморальною, висококультурною та правосвідомою. С целью определения неотложной потребности в научных прикладных разработках по совершенствованию правового образования и правового воспитания в высших учебных заведениях фармацевтического и медицинского профиля изучено состояние такими методами, как наблюдение, сравнение, анализ и синтез, определение, описание и интерпретация. Установлено, что основным специфическим источником правового образования и правового воспитания должно быть действующее законодательство и международно-правовые акты, ратифицированные Верховной Радой, которая по своей сути и социальному назначению является общим инструментом регулирования как общегражданских, так и профессиональных отношений. Это свидетельствует о том, что государство должно стремиться, чтобы эта категория специалистов была не только высокопрофессиональной, но и высоконравственной, высококультурной, правосознательной. Aim. In order to determine the urgent need for scientifi c applied research to improve legal education and legal education in higher educational institutions of the pharmaceutical and medical profi le conditions have been explored by such methods as observation, comparison, analysis and synthesis, identifi cation, description and interpretation. Methods and results. It has been established that the main source of specifi c legal education must be current legislation and international instruments ratifi ed by the Ukrainian parliament – the Verkhovna Rada, which is common tool of general civil and professional relationships regulation. Conclusion. This suggests that state government should strive to keep this professional category not only highly professional, but also highly moral, highly cultured and the right conscious.
Правовое образование и правовое воспитание провизоров в контексте демократизации общества и европейских стандартов образования в Украине
Legal education of pharmacists in a context of society democratization and the European standards of education in Ukraine
Keywords: правова освіта; правове виховання; провізор; правовое образование; правовое воспитание; провизор; Pharmacy legislation; Pharmacy Education; Pharmacists