Вивчення фармакодинаміки фітопрепаратів при експериментальній гіперліпідемії - Цис, О. В.; Білай, Іван Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Мета роботи – вивчення впливу препаратів лікарських зборів на показники ліпідного обміну і перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) при експериментальному атеросклерозі. Досліди проведені на білих щурах лінії Вістар. Експериментальна гіперліпідемія відтворювалася введенням тваринам перорально холестерину і ергокальциферолу протягом 5 діб. Антиатеросклеротичну і антиоксидантну дію препаратів вивчали при пероральному введенні в лікувально-профілактичному режимі.
Keywords: тези доповідей