Влияние вспомогательных веществ на высвобождаемость нимодипина из ректальных суппозиториев - Рогачев, И. О.; Гладышев, В. В.; Бурлака, Б. С.; Кечин, И. Л.; Рогачов, Ілля Олегович; Гладишев, Віталій Валентинович; Бурлака, Богдан Сергійович; Кечин, Ігор Леонідович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Проведено дослідження впливу виду основи-носія й поверхнево-активних речовин на вивільнення німодипіну з ректальних супозиторіїв. Встановлено, що вид основиносія й вид поверхнево-активних речовин впливають на вивільнення німодипіну з ректальних супозиторіїв. Виявлено, що найбільший вплив на вивільнення німодипіну з супозиторіїв ректальних має вид поверхнево-активних речовин. Дисперсійний аналіз результатів досліджень показав, що оптимальне вивільнення німодипіну з супозиторіїв ректальних забезпечує композиція поліетиленоксидної основи й моногліцеридів дистильованих. Проведены исследования влияния вида основы-носителя и поверхностно-активных веществ на высвобождаемость нимодипина из ректальных суппозиториев. Установлено, что вид основы-носителя и вид поверхностно-активных веществ оказывают значимое влияние на высвобождение нимодипина из ректальных суппозиториев. Выявлено, что наибольшее влияние на высвобождение нимодипина из суппозиториев ректальных оказывает вид поверхностно-активных веществ. Дисперсионный анализ результатов исследований показал, что оптимальное высвобождение нимодипина из суппозиториев ректальных обеспечивает композиция полиэтиленоксидной основы и моноглицеридов дистиллированных. Researches of infl uence of a kind of a basis-carrier and surface-active substances on nimodipin releasing from rectal suppositories are conducted. It is established that the kind of a basis-carrier and a kind of surface-active substances make signifi cant impact on release nimodipin from rectalis suppositories. It is revealed that the greatest infl uence on nimodipin releasing from rectal suppositories renders a kind of surface-active substances. The dispersive analysis of results of researches has shown that optimum nimodipin releasing from rectal suppositories the composition polyetilenоxid provides bases and mоnoglicerid the distilled.
Keywords: німодипін; основа-носій; ПАВ; вивільнення; nimodipin; a basis-carrier; surfactants; release