Оновлення методів та засобів організації практичних занять з анатомії людини - Міщенко, Олена Михайлівна; Довбиш, Ігор Михайлович; Довбиш, Михайло Афанасійович (My University, 2021)
У медичному вузі особлива роль відводиться фундаментальним дисциплінам, які створюють базу для клінічних дисциплін. Сьогодні 197 здійснюється перехід до компетентнісно-орієнтованої освіти, коли в понятті «знання-розуміння-навички» формуються здатність до професійної діяльності, що позначаються як компетентність (Словник іншомовних слів, під ред. І.В. Лехина та ін., 2017). Анатомія є розділом, який зазнав значних змін в зв'язку з появою нових методів дослідження. Її розвиток неможливий без методологічного підходу, який передбачає облік єдності структури і функції (Загребин В. Л., та ін., 2011; Зинкевич Т.В., 2015).